PREDSTAVLJEN PROJEKT “ŽELIM NAPREDOVATI AKTIVNO”

tekst i foto LG

Lokalna akcijska grupa “Zapadna Slavonija”  u ponedjeljak 19.veljače  je u Gornjim Bogićevcima predstavila projekt “Želim napredovati aktivno” kojim će s područja općine biti zaposleno 12 žena iznad 50 godina starosti.

Riječ je o projektu vrijednom oko 8 i pol milijuna kuna, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su općine Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška, ali i Centar za socijalnu skrb Nova Gradišta i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Pojavljuju se neke nove prilike, pa tako i ovaj projekt Zaželi. Cilj ove konferencije je da se žene zainteresiraju i dobiju sve potrebne informacije. Naši stariji mještani će dobiti zasluženu skrb, rekao je načelnik Pavo Klarić. Mirovine ne možemo povećati ali možemo kroz ovaj projekt poboljšati kvalitetu i uvjete života starijih osoba, dodao je načelnik Klarić.
Cilj projekta omogućiti je pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja rekla je Ernestina Straga Šašić voditeljica projekta koja ga je i predstavila zainteresiranim ženama s područja općine Gornji Bogićevci..

“Puno mi ovo znači, tri godine sam njegovala i brinula o starijoj nepokretnoj osobi, imam iskustva. Nadam se da ću upasti u ovaj program jer bi mi to olakšalo svakodnevne brige”- rekla je u razgovoru za Radio “Bljesak “mještanka Gornjih Bogićevaca.

D

Ovaj unos je objavljen u VIJESTI. Bookmarkirajte stalnu vezu.