DRUŠTVO ZA SPRT I REKREACIJU ”SPORT ZA SVE “ GORNJI BOGIĆEVCI ODRŽALO REDOVNU GODIŠNJU IZVJEŠTAJNU SKUPŠTINU

Gornji Bogićevci 27.01.2018.   MV

 

 

U subotu 27.siječnja održana je redovna godišnja skupština Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” iz Gornjih Bogićevaca. Nakon himne i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje te članove društva , nazočne je pozdravio predsjednik ove udruge Damir Kozman. Među uzvanicima su bili načelnik Pavo Klarić i njegova zamjenica Dragana Knežević, predstavnici društava sportske rekreacije iz Nove Gradiške, Salinovca iz Varaždinske županije kao i Dobretića iz BiH koje je predstavljao i načelnik ove prijateljske općine Ivo Čakarić. Neizostavno na skupštini su bili i predstavnici svih udruga, klubova  i institucija iz Gornjih Bogićevaca . U kraćem vido prilogu prikazan je rad društva od osnutka do danas pa su nazočni među ostalim saznali  da je društvo osnovano 4.studenog 2006. godine , ali je kao ekipa općine nekolicina entuzijasta sudjelovala na raznim natjecanjima puno ranije, međutim formalno pravno nisu bili osnovani. Prvi je predsjednik bio Pavo Klarić.Bili su domaćini državnog festivala sportske rekreacije 2000. i 2015. godine. Trenutno broji 61 člana od kojih je 60 s pravom glasa.

Predsjednica verifikacijske komisije Marjana Bogdanović je izvjestila da je od 60 članova s pravom glasa na skupštini nazočno njih 34-vero pa su sve odluke donesene na skupštini bile pravovaljane.  Predsjednica nadzornog odbora Jasminka Klarić je izvjestila kako je nakon pregleda financijske i ostale dokumentacije utvrđeno da je društvo djelovalo sukladno zakonu . Predsjednik Damir Kozman je podnio izvjšešće o radu u proteklih godinu dana te je među ostalim rekao kako je godina započela organizacijom turnira u belotu .Do sada su ih organizirali 21 od čega u prošloj godii ukupno 5.U prosjeku na svaki turnir se odazvalo 15-tak parova , a na nekoliko posljednjih i do dvadeset parova.Odazvali su se i na turnire u susjednoj BiH u općinu Dobretići ali i u Salinovec u Varaždinskoj županiji. Sudjelovali su na 23. festivalu sportske rekreacije u Poljani Biškupečkoj , te lokalnim festivalima seoskih igara u Dobretićima i Salinovcu,a organizirali su i 10.jubilarni lokalni festival u Gornjim Bogićevcima na koji su se odazvale ekipe iz Bačkog Gradišta, Stažnjevca , Dobretića I Salinovca.U suradnji S DVD-om Gornji Bogićevci su organizirali I 10. dječju olimpijadu koja je okupila 80-tak djece s područja Općine i 20 s područja Baćindola iz Općine Cernik.Zahvalio je roditeljima I mještanima naselja Smrtić –Ratkovac te Jurici Relji koji su dali velik doprinos u organizaciji olimpijade koja je uspješno okončana.Povodom svjetskog dana pješačenja članovi društva su sudjelovali i na tradicionalno pješačenje na Strmac u organizaciji susjednog društva iz Nove Gradiške.Održan je niz drugih aktivnosti i sastanaka izvršnog odbora, a cilj je nastaviti suradnju sa svim udrugama I društvima s područja općine i šire te u aktivnosti udruge uključiti što više mještana s područja općine. Kozman je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli rad udruge te zaključio svoje izvešće

Društvo je poslovalo pozitivno rekla je rizničarka Mara Klarić te naglasila kako su ukupno uprihodili 19.837,52 kn.Tijekom 2017. godine imali su rashode u iznosu od  14.770,91 kn, a u 2018. godinu su prenijeli  5.066.61 kn. Izvješća su jednoglasno usvojena a zatim su se članovima skupštine obratili i gosti. Svi su pohvlali rad te izrazili nadu u nastavak suradnje s društvom a načelnik Gornjih Bogićevaca Pavo Klarić, inače i sam član društva i njegov prvi predsjednik  je među ostalim rekao kako je najvažnije okupljanje i druženje uz sportske i društvene aktivnosti stanovnika općine Gornji Bogićevci ali i učvršćivanje prijateljskih odnosa s drugim sredinama .Posebno je pohvalio rad s najmlađima te rekao kako je općina raspisala natječaj za financiranje svih udruga s područja općine te  da je u tu svrhu u proračunu osigurano dovoljno sredstava. Zahvalio je svim članovima na radu u društvu te njima i njihovim gostima poželio ugodno druženje u Gornjim Bogićevcima. 

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.