KONSTITUIRANO VIJEĆE GORNJIH BOGIĆEVACA

 

U ponedjeljak 26.lipnja je konstituirano općinsko vijećeGornjih Bogićevaca. Izabrane vijećnike i njihove zamjenike, načelnika Pavu Klarića i pročelnicu JUP-a Maru Klarić pozdravio je predstojnik Ureda državne uprave u Slavonskom Brodu Mario Vučinić, koji je vodio sjednicu do izbora članova mandatne komisije. Prozivkom je utvrđeno da se na sjednicu odazvalo svih 12 članova vijeća. Predsjednica mandatno imunitetnog povjerenstva Dragica Bilandžić je izvjestila kako je u vijeće s liste HDZ-e ušlo šest vijećnika : Stipo Šugić, Dragica Bilandžić,Ksenija Oršulić, Bernard Lang, Marica Begić, Ivo Barešić i predstavnik srpske nacionalne manjine Slobodan Pintarić. Iz stranke Mirko Duspara u vijeće su ušla tri vijećnika i to Željko Klarić, Matija Krstanac i Ivana Jeftić te iz HSS-a dva vijećnika Veseljko Šugić i Josip Bungić.

Predsjedavanje sjednicom je nastavio HDZ-ov vijećnik Stipo Šugić kao drugi s liste HDZ-a jer je prvom Pavi Klariću, mandat u mirovanju zbog nespojivosti obnašanja dužnosti vijećnika i načelnika općine .Predsjedavajući je pročitao tekst svečane prisege a vijećnici su prisegnuli. Potom je na usuglašeni prijedlog svih stranaka zastupljenih u vijeću za predsjednicu odbora za izbor i imenovanje je izabrana Ksenija Oršulić, a za članove Bernard Lang , Marica Begić, Matija Krstanac i Josip Bungić. Predsjednica odbora je pročitala usuglašeni  prijedlog za predsjednika vijeća i to Stipu Šugića  i za  njegova zamjenika Željka Klarića. Prijedlozi su usvojeni s 11glasova za i suzdržanim glasovima onih za koje se glasovalo.Novoizabrani , stari predsjednik vijeća Stipo Šugić se zahvalio vijećnicima na ponovno ukazanom povjerenju te rekao da će se i dalje zalagati i svojim radom doprinosti boljitku   općine i stanovnika Gornjih Bogićevaca..

 

 

Na kraju sjednice načelnik Pavo Klarić se obratio vijećnicima te uz čestitke na mandatima rekao kako očekuje konstruktivan rad svih vijećnika i zalaganje za stvaranje boljih uvjeta života za sve stanovnike na području općine .Najavio je prvu radnu sjednicu vijeća do kraja srpnja na kojoj će se na dnevnom redu među ostalim naći izbor radnih tijela vijeća ali i prijedlog 1. rebalansa proračuna  te još neke točke od vitalnog značenja za funkcioniranje općine. I predstojnik ureda državne uprave je čestitao vijećnicima , predsjedniku vijeća i njegovom zamjeniku te rekao kako je ova sjednica dobro pripremljena i jedna je od najkraćih do sada održanih konstituirajućih sjednica na području županije.

Ovaj unos je objavljen u VIJESTI. Bookmarkirajte stalnu vezu.