U GORNJIM BOGIĆEVCIMA OBILJEŽENA 22. OBLJETNICA VRO“BLJESAK“ „NISMO SE BORILI ZA OVAKVU DRŽAVU!“

Autor MV – sva prava pridržana

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Gornji Bogićevci  30.travnja , polaganjem vijenaca kod spomen obilježja gdje su poginuli njihovi suborci u Domovinskom ratu na području općine Gornji Bogićevci obilježena je 22. obljetnica VRO”Bljesak”.Uz molitvu  i prisjećanje na poginule hrvatske vitezove vijenci su položeni i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u Trnavi, Smrtiću, Kosovcu, Dubovcu i u Gornjim Bogićevcima. Nazočni su među ostalima  bili načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, predsjednik županijske udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca domovinskog rata Jozo Bungić ,  te predstavnice Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja . Odaziv branitelja, članova njihovih obitelji i građana je sve manji i manji što žalosti i članove udruge a posebice udovice i članove obitelji poginulih branitelja .Predsjednik udruge Antun Zdunić je naglasio kako će se članovi udruge uvijek prisjećati svojih suboraca i njihove žrtve.Pokrenuli smo izgradnju spomen obilježja našim poginulim i umrlim suborcima  u svim mjestima na području općine odmah nakon povratka . Nikad ih nećemo zaboraviti- to nam je sveta dužnost i u tome ćemo ustrajati dok smo živi- rekao je Zdunić. Molitvu kod spomen obilježja  u Gornjim Bogićevcima  je predvodio župnik župe Duha Svetoga fra Ivo Brezović koji je potom služio i misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.  Načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić koji je pohvalio inicijativu udruge, ali je također rekao da bi odaziv trebao biti veći te je dodao da svi moramo na ovakve događaje dovesti svoju djecu kako bi im prenijeli istinu o Domovinskom ratu.

Jedinstvom kakvo su pokazali u domovinskom ratu od 91. preko briljantnih akcija poput Bljeska i Oluje,  ti su naši heroji  pisali povijest  i gradili iznenađujuće uspješne taktike ratovanja i zato im uvijek treba zahvaljivati , posebno onima koji su utkali svoje živote u slobodnu Hrvatsku rekao je predsjednik županijske udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jozo Bungić . Nakon Bljeska smo mislili da ćemo živjeti u državi blagostanja da će naši mladi tu ostati ali nažalost moram reći i jednu stvar koja će neke možda šokirati – Četnici su palili , ubijali, pljačkali odnijeli sve, ali poslije rata ona je pljačka od strane naših  „domoljuba“  bila veća nego onih naših protivnika. S Bungićem se slaže i Slava Peterlik,  udovica poginulog branitelja iz Dragalića koja nam je rekla kako ničim nije zadovoljna –  Nema pravih zakona niko za ništa ne odgovara,  naši su muževi i sinovi poginuli uzalud- rekla je Peterlik  .

Nažalost, očito je da će se branitelji morati ponovo izboriti za Hrvatsku kakvu su sanjali i za kakvu su prolijevali krv. Sve politike do sada su zakazale i hitno  su nam potrebni jedinstvo , odgovornost i primjenjivi zakoni, smanjenje administrativnih barijera ,otvaranje radnih mjesta ,  pravične plaće za radnike i u isto vrijeme drakonske kazne za one koji su se obogatili na  muci i patnji naroda. Hoćemo li svi smoći snage učiniti Hrvatsku onakvom za kakvu su istinski domoljubi dali život i u kojoj će naša djeca imati budućnost – ovisi o nama samima, ovisi o osviještenom narodu – poručili su  članovi UDVDR ogranka Gornji Bogićevci sa obilježavanja 22. obljetnice VRO Bljesak.

Ovaj unos je objavljen u VIJESTI. Bookmarkirajte stalnu vezu.